Je eigen granola reep voor onderweg

Of je nu op trekking bent of onderweg voor een lange trailrun, de vraag blijft altijd wat neem ik voor eten mee. Deze granola reep is in ieder geval een lekkere snack voor onderweg.

Voor deze repen heb ik het volgende gebruikt: zonnebloemolie, havermout, zonnebloempitten, walnoten, pompoenpitten, honing en cranberries. Maar je kunt hierin natuurlijk combineren. Per 100 gram Granola reep kom ik uit op ca. 447 Kcal, dus voldoende om nieuwe energie op te doen onderweg.

Niet alleen weet ik op deze manier precies wat ik eet, maar het is ook nog eens een goedkope oplossing als je vaak onderweg bent.

Zo heeft de energy bar van het bekende merk Adventure Food ongeveer dezelfde ingrediënten. De prijs hiervoor is ca. €1,95 voor een reep van 65 gram. Terwijl ik voor mijn eigen granola reep slechts €0,31 per 65 gram kwijt ben. Niet alleen een stuk goedkoper, maar je werkt ook nog eens met verse ingrediënten. Tel uit je winst!!

Stop je granola repen of brokken in een herbruikbaar doosje en je bespaart ook nog eens op wegwerp plastic, zeker ook mooi meegenomen voor de echte outdoorliefhebber.

Heb je meer granola repen gemaakt dan je onderweg nodig hebt? Geen probleem, verkruimel je granola `s morgens over je yoghurt!

Het maken van de Granola repen vergt niet veel werk. Onderstaand is voldoende voor een 12-tal repen:

85ml zonnebloemolie

200gr havermout

100gr zonnebloempitten

50gr pompoenpitten

50gr walnoten

1tl lijnzaad

100ml honing

1el kaneelpoeder

150gr cranberry`s

Je kunt zelf variëren in deze ingrediënten en ingrediënten vervangen naar eigen smaak.

Je mengt alle ingredienten door elkaar in een keukenmachine en vervolgens doe je het mengsel in een bakvorm die bekleed is met bakpapier.

Daarna goed aandrukken en 30 minuten in de oven op 160 graden. Vervolgens laten afkoelen en in repen snijden.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS: