Mijn Road to UTMB kan beginnen!


Een van mijn nieuwe loopvoornemens voor 2016 was om minder georganiseerde trails / wedstrijden te gaan lopen, en enkel een paar selecte evenementen uit te kiezen. Maar wel om een aantal bestaande routes zelfvoorzienend te gaan lopen. Gewoon het pure lopen, de strijd aangaan met jezelf en de natuur en vooral ook heerlijk genieten van de omgeving…

Maar een van de evenementen waar ik absoluut wel graag aan wil deelnemen in 2016 is de UTMB, de Ultra Trail du Mont Blanc. In gewone taal: een rondje om de Mont Blanc lopen over 168 km en 10.000hm. Nu is het bij deze wedstrijd niet dat je zomaar kunt deelnemen. Om überhaupt in te kunnen schrijven moet men eerst de benodigde 9 punten behalen. Hieraan heb ik in 2015 voldaan met mijn deelname en finishes in 3 trails over ca. 100km. Echter dit is niet voldoende want de UTMB heeft nog eens een inschrijfpercentage van bijna 200%, dus moet er nog geloot worden om tot een select gezelschap van zo’n 2300 lopers te komen.

Woensdag 13 januari was D-Day, oftewel de dag van de loting. Om 10h00 kwam het verlossende bericht binnen. Ik ben ingeloot!! En dat meteen bij de eerste keer. Op 26 augustus om 18h00 sta ik dus aan de start met 2299 lopers die vanuit alle uithoeken van de aardbol naar Chamonix zijn gekomen om deel te nemen aan de grootste Ultratrail in Europa.

Nu een week na de verlossende loting, is het dan ook de hoogste tijd om een na te gaan denken en informatie te gaan verzamelen over hoe dit project aan te gaan pakken. Ik heb immers nog nooit verder dan 104km gelopen en bij de UTMB komen er dus nog eens zo’n 64 km’s bij. Dus behalve gewoon lopen, ga ik me de komende weken ook maar een verdiepen in een plan van aanpak!

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS: